5
   
   

 

 

Te koop in de Vogezen
Gîtes en Chambres d'hôtes in Taintrux

 

 

 

 

Als bedrijf

Niet alleen een prachtige plek om te wonen, maar ook om te werken.
Vanaf de eerste keer dat we hier kwamen zagen we behalve een prachtige woonplek, ook de mogelijkheden om het gebouw dusdanig te exploiteren dat we er een goed belegde boterham aan zouden hebben.
We zijn gestart met de verhuur van gîtes (vakantiehuizen).
Vervolgens zijn we gaan werken aan het uitzetten, lopen en beschrijven van wandelingen.
Voordat we begonnen in Taintrux hebben we veel kilometers wandelend afgelegd in veel landen binnen en buiten Europa. Die ervaring hebben we gebruikt om hier wandelaars te ontvangen en hen een leuke wandelvakantie te bezorgen.
De Vogezen zijn een wandelwalhalla, daar kwamen we al snel achter. Voor elk type wandelaar zijn er hier prachtige wandelingen te maken. En niet alleen de ‘rondjes rond de kerk’ maar zeker ook de langere meerdaagse wandelingen zijn hier goed mogelijk.
Inmiddels hebben we zo’n 30 wandelingen rondom onze accommodatie uitgezet, gelopen en in kaart gebracht.


 

Trektochten

Daarna hebben we de rest van de Vogezen verkend en daar ook veel wandeltochten uitgezet. In 2008 zijn we begonnen met het organiseren van trektochten: je loopt een aantal dagen van herberg naar herberg met alleen je dagrugzak. De bagage wordt vervoerd, het eten staat ’s avonds voor je klaar en het bed is gespreid. Alle trektochten beginnen en eindigen bij ons op. Wij organiseren het verblijf, de reserveringen bij de diverse accommodaties en de routekaarten en routebeschrijvingen.
Inmiddels hebben we 8 verschillende trektochten in de Vogezen en Elzas, bij elkaar meer dan 120 verschillende wandelroutes. Allemaal door ons uitgezet, gelopen, beschreven en op de kaart en GPS gezet.
We hebben bewust gekozen om deze trektochten te organiseren voor individuele wandelaars en niet voor (begeleide) groepen.
Kijk voor veel meer informatie onze website:

Website wandelen

Onze gasten komen voornamelijk uit Nederland, België en Duitsland. Omdat we beiden grote dierenliefhebbers zijn, zijn honden ook zeer welkom bij ons. Dit tot grote vreugde van veel hondenbezitters die graag samen met hun hond(en) op (wandel)vakantie kunnen komen.