5
   
   

 

 

Te koop in de Vogezen
Gîtes en Chambres d'hôtes in Taintrux

 

 

 

 

Gîtes en chambres d'hôtes in de Vogezen

Altijd al eigenaar willen zijn van een eigen bedrijf in één van de mooiste gedeeltes van Frankrijk?
Wonen en werken in de rust en de natuur van de Vogezen, op een stille, maar niet afgelegen locatie.
In de afgelopen 12 jaar hebben we veel gemoderniseerd, het comfort op hedendaags niveau gebracht, zonder de sfeer en de details van het gebouw uit 1839 uit het oog te verliezen. Daardoor ademt het een gemoedelijke sfeer uit, veel gasten noemden het: 'zoals thuis, ongedwongen, relaxed, een plek waar je heerlijk tot rust komt'.
Het geheel is instapklaar, je kunt er zo aan de slag om gasten te ontvangen.

 
Over het gebouw en de omgeving

Het gehele gebouw is 34 meter lang en 10 meter diep, omgeven door een eigen terrein van ruim 6000m². Het gebouw bestaat uit een privéwoning, 3 gastenkamers met 2 badkamers, 3 vakantiewoningen, een ontvangstruimte, een salle à manger (eetkamer), een huiskamer met bibliotheek, een biljartkamer met vide en bibliotheek, een buanderie (ruimte voor wasmachines/ droger/ linnengoed), opslagruimte voor pellets, stookruimte, 3 kelders en 3 zolders.
De algemene ruimte met salle à manger en bibliotheek ademt nog de sfeer van vroeger. De grote zware eiken balken zijn na de renovatie zichtbaar gelaten.
In de grote achtertuin (3350m²) zijn 2 vijvers, zitjes en een opslagschuur. In de privétuin (500m2): zitjes en een grote werkplaats (25 m2, geïsoleerd en voorzien van elektra).
En de voortuin (2150m²) met appel-kersen-pruimen en mirabellenbomen.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 10 kilometer ligt Saint-Dié-des-Vosges, een stadje van 25.000 inwoners met alle voorzieningen die je nodig hebt. Een groot winkelaanbod met een aantal zeer goede hypermarchés, goede sportfaciliteiten en alle medische verzorging die je maar bedenken kan. Ook om uit te gaan theater, bioscoop en restaurants is Saint Dié the place to be. Middelbare scholen (Lycées, colleges en wat afdelingen van de universiteit van Nancy)
De grotere plaatsen liggen wat verder weg: Nancy 80 km, Straatsburg 80 km, Epinal 50 km.
De bereikbaarheid van Taintrux is goed, ook in de winter. Tot voor onze deur worden de wegen sneeuwvrij gehouden. St. Dié is goed bereikbaar via snelwegen vanuit Nederland, België en Duitsland. Vanaf St. Dié gaat het over kleinere wegen in 10 minuten naar Taintrux.
St. Dié is ook goed per trein bereikbaar, het is zelfs het eindpunt van de TGV lijn vanaf Paris-Gare de L’Est.
Vliegen kan vanaf Bazel (1.20h) of Straatsburg (1.00h), waarbij Bazel beduidend meer bestemmingen heeft, waaronder Amsterdam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De omgeving
De boerderij is gelegen in het gehucht (hameau) Le Paire, dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Taintrux. In Taintrux wonen ongeveer 1700 mensen, verdeeld over verschillende hameaus.
In Le Paire wonen ongeveer 60 mensen, bijna allemaal Fransen die daar ook permanent wonen. Sinds we hier wonen is het bewonersaantal alleen maar toegenomen, er is hier geen sprake van vlucht naar de grote stad. Eerder het omgekeerde is waar, er hebben zich veel gezinnen met kinderen gevestigd.
Iets voorbij het huis begint het bos, waar je urenlange wandelingen of fietstochten kan maken.Taintrux leeft van de bosbouw, bijna alle bos is productiebos met voornamelijk naaldbomen.
Taintrux heeft een erg grote oppervlakte met een bescheiden aantal inwoners, dus ruimte volop!
Er is een bakker met heerlijk brood!, een restaurant/bar, het gemeentehuis en een oude kerk met prachtig gerestaureerd orgel. Verder is er in het nabijgelegen Rougiville (gem. Taintrux) een basisschool. Er is een uitgebreid verenigingsleven: sport- en kookclubs, wandelvereniging, yoga en nog veel meer.